HTML KOD | HTML CODE | JAVA KOD Haberler Türk Telekom Grevi Bitti
Türk Telekom Grevi Bitti
Türk Telekom Grevi Bitti
Ekleyen : Dramacydal Tarih : 30.11.2007 13:06:02 Bu haberi okuyan 841. kişisiniz.

Türk Telekom grevi bitti. Grevin bitişi ile ilgili olarak Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr.Paul Doany, "Anlaşmaya vardığımız için mutluyuz. Kazanan da yok,  kaybeden de. İyi niyetimizi göstermek amacıyla kapsamiçi ve kapsamdışı TÜM çalışanlarımıza kurban bayramında için bir defaya mahsus özel bir ödeme yapacağız. Bu bizim TEK BİR EKİP olduğumuzu gösteriyor. Hep birlikte Türk Telekom'u çok daha büyük bir şirket yapacağız." dedi.

Cuma gününden müjdelenen haber, bu akşam geç saatlerde gerçekleşti ve taraflar anlaşarak, Türkiye'nin en büyük grevlerinden birisine son noktayı koydular.


Geç saatte olduğu için alınan bilgilerin kısıtlı olduğu grev bitiminde 1. yıl zammının, grevden önceki Ulaştırma Bakanlığı toplantısında mutabık kalınan % 10 olduğu, 2.Yıl için ise % 6,5+enflasyon yüksek olursa farkı şeklinde anlaşıldığı bilgisini yer alıyor.

Ünvanları aynı olan çalışanlar arasındaki denkleştirme için ise Türk Telekom'un 30 milyon YTL'ye yakın bir bütçe ayırmayı kabul ettiği (daha önce 25 milyon YTL'ydi) ve işleme Mart 2008 başında başlanacağı görülüyor.

Ayrıca Türk Telekom yönetimi, çalışanlara bir bayram katkısı yapmaya hazırlanıyor. Doany'nin ifadesiyle grev ile yorulan Türk Telekom çalışanlarının tamamına, "BIG EID (büyük bayram)" yaşamaları için Kurban bayramı dolayısıyla adam başı 200 YTL ödeme yapılacak. Bu ödemenin Türk Telekom'a 7,5 milyon YTL'ye mal olacağı görülüyor.

Grevi bitiren anlaşmayı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gece yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Daha önce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül grevin bitirilmesi için devreye girmişti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açıklamasında, grev sırasında iyi niyetli davranan çalışanları özellikle tebrik ettiğini söyledi. Bakan Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde :

    Gerek toplu sözleşme görüşmeleri süresince ve gerekse grev kararı alındıktan sonra, tarafların uzlaşmasını istedik. Bunun için çok çaba gösterdik.

    Bu süreçte, grevde bulunan 23,400 Türk Telekom çalışanının ve ailelerinin mağdur olmamaları için, fedakarlıktan çekinmeyen işverene teşekkür ediyorum.

    Grev süresince kamu malına zarar vermeden ve hiçbir hizmeti aksatmadan, özverili bir şekilde çalışan Türk Telekom personelini özellikle tebrik ediyorum.

    Sonuç, emekçiler için de, Türk Telekom için de, ülkemiz için de hayırlı olmuştur.

Greve katılan işçi sayısını 25,400 olarak düzelten Türkiye Haber İş Sendikası Başkanı Ali Akcan da, grevin bitmesi konusunda şunları belirtti :

    Kazanılmış haklarımızı koruduk ve günün şartlarına göre geliştirdiğimizi düşünüyoruz. Bizim 2 tane hassas olduğumuz konu vardı. Biri sözleşmenin kapsamı ile ilgili. Bu madde bizim söylediğimiz şekilde düzenlendi. Diğer madde yani skaladan ücret alan üyelerimizin ücretlerinin belirlenmesinde daha önce bir komisyon deniyordu. Şimdi bu komisyon ortadan kalktı. İki taraf yani sendika ile TT yönetimi arasında yapılacak. Ayrıca tarihler ucu açık bırakılıyordu. Şimdi denkleştirmenin yapılacağı tarihler belli. Sendikalı ile sendikasız işçi arasındaki ücret dengesizliği konusu, bu sözleşme süreci içinde bitirilmiş oldu. Ayrıca esnek çalışma için de istemiş olduğumuz ücreti alabildik.

    Grev boyunca üyelerimizin gösterdiği sabır ve kararlılığa teşekkür ettiğimi iletmek istiyorum. Bu başarının altında onların bu sabır ve kararlılığının yatmış olduğu bir gerçek. Grevimiz % 100 başarıya ulaştı. Emeği geçen herkese bir daha teşekkür ediyorum.

Kaynak: turk.internet.com 

TAMindir .:|:. Program indir, dosya download